Engleski Jezik Za Početnike

Engleski jezik za početnike predstavlja lakši pristup učenju, te prve lekcije. Tu je i najbolji engleski za početnike sa drugih web stranica. Važno je da prvi koraci budu efikasni, te da uživaš u učenju. Tako ćeš osjećati zadovoljstvo upoznatim riječima i pravilima, te motiviranost za nastavak učenja engleskog jezika.

Savjeti za početnike


Svaki početak se čini težak, zar ne? Ipak, engleski jezik za početnike to olakšava. Započni učenje upotrebom sljedećih savjeta:

  1. Slušaj! Pronađi osnovne lekcije engleskog jezika u zvučnom obliku. To može biti CD, koji često dolazi uz knjige, ili video-lekcije na internetu. U videima ćeš lako povezati viđenu radnju sa izgovorenim riječima, pa ćeš učiti još lakše. Istovremeno ćeš primjećivati i pravilan izgovor riječi. Ne brini se ako ne razumiješ sve. Važno je da postepeno učiš pravila i riječi engleskog jezika, ali ne trebaš sve odjednom naučiti.

  2. Počni od najlakšeg! Na početku zanemari teže dijelove gramatike engleskog jezika. Odaberi što jednostavnije lekcije, te se zabavljaj njima. Istovremeno nastoji naučiti čim više osnovnih riječi. Engleski jezik za početnike treba biti postepen. Učenici koji počnu od težih gradiva istovremeno zanemare osnove. To dovodi do nemogućnosti upotrebe naučenih lekcija, te gubitka motivacije.

  3. Uči temeljito! Engleski jezik za početnike može svatko savladati, ali nemoj se previše opustiti. Bolje je da svakodnevno naučiš samo jednu riječ, nego 3 riječi sa pogrešnim izgovorom. To ćeš postići kombinacijom upotrebe naučenih riječi i lekcija, te povremenih provjera ispravnosti pomoću testova.

  4. Zabavi se! Pitaš se kako učiti engleski jezik za početnike? Za početak izbjegni višesatno sjedenje i učenje napamet. Nakratko je i to potrebno da shvatiš i razumiješ osnove, ali ostatak vremena igraj pc igrice i gledaj filmove na engleskom jeziku, dopisuj se sa ljudima iz drugih država itd. Razmisli o stvarima i aktivnostima koje te vesele, te ih pokušaj povezati sa upotrebom engleskog jezika.

  5. Upiši tečaj. Znam, pitaš se zašto upisati tečaj engleskog jezika? Rekao bih da to može biti skup, ali dobar pristup. Učitelji znaju kvalitetno predstaviti engleski jezik za početnike, te davati povratne informacije o uspjesima i učinjenim pogreškama. Alternativa je grupno učenje sa prijateljima, učenje na internetu, te instrukcije.

Prve lekcije engleskog jezika


Većina učitelja predstavi engleski jezik za početnike kroz osnove upoznavanja i komunikacije. Tako ćeš upoznati osobne zamjenice, te nekoliko glagola i imenica. Zatim nauči englesku abecedu i brojeve. Tu su i boje, dani u tjednu, mjeseci itd.

A što je sa gramatikom engleskog jezika? Započni od upoznavanja izražavanja množine, pomoćnih glagola i vrsta riječi, a zatim prijeđi na osnovna glagolska vremena. Ne trebaš žuriti sa time. Važno je da čim više slušaš i čitaš engleski, te ćeš na temelju redoslijeda riječi sve bolje razumjeti gramatičku strukturu. Kasnije ćeš samo nadograditi postojeće znanje.

Online engleski jezik za početnike


Zanima te kako su drugi predstavili učenje engleskog jezika za početnike? Pogledaj poučne youtube kanale i web stranice. Preporučam ti ESOL engleski za početnike. Tu ćeš pronaći osnovne pojmove i jednostavne fraze engleskog jezika. Istovremeno uči nove riječi igrajući zabavno-poučne igre. Neke od njih nalaze se na stranici Mind Games. Vjerujem da će ti to pomoći da lakše i brže ovladaš ovim jezikom.

Dalje možeš pročitati:

0 comments:

Objavi komentar