Engleski Za Djecu

Engleski za djecu sadrži jednostavne i zabavne lekcije engleskog jezika. Saznaj kako pronaći ili pripremiti engleski za djecu. Odrasli također mogu iskoristiti ove principe, te se lakše motivirati na učenje engleskog jezika.

Kako djeca uče engleski jezik?


Boje na engleskom za djecu
Svako je dijete posebno i uči na svoj način. Odrasli to trebaju prepoznati, te prilagoditi engleski za djecu. Neka su djeca sklonija grupnom učenju sa drugom djecom, ali ima i djece koja vole učiti isključivo od odraslih. Komunikativna djeca progovore bez straha od pogreške. Tim pristupom rade mnoge pogrešaka, ali ih i brzo savladavaju.

Druga djeca su povučena i sklonija dužem slušanju i promatranju upotrebe engleskog jezika. Trećima je draže čitati i učiti pomoću slika. Ipak, postoji nešto zajedničko svoj djeci. To je njihova potreba za igrom.

Pogledaj neke načine za zabavnije učenje engleskog jezika. Djeca vole učiti pomoću slika, slušajući i pjevajući pjesme, gledajući zabavno poučne filmove, igrajući društvene i pc igrice itd. Komunikativnu djecu je najbolje udružiti, te ih potaknuti da razmjene stečena znanja. Oni to obožavaju, te će sami pronaći način da se igraju naučenim.

Engleski za djecu po dobnim skupinama


Engleski za djecu treba prilagoditi njihovoj dobi i dosadašnjem znanju. Nikada nije prerano da djeca počnu sa učenjem engleskog jezika. Zapravo, čim ranije počnu, lakše će ovladati jezikom. Evo neke osnovne podjele prema načinu učenja djece različite dobi:
  1. Djeca do dvije godine prvenstveno uče slušanjem govora odraslih.

  2. Od druge do sedme godine djeca uče razmišljati, a prve riječi engleskog jezika mogu učiti kroz jednostavnije igre, te slušajući ili promatrajući zabavno poučni sadržaj.

  3. Od sedme godine pa nadalje djeca postaju sve znatiželjnija za svijet oko sebe. Time jača i njihova potreba za komunikacijom. Stoga su za tu dob primjerena grupna učenja, logičke igre slaganja engleskih riječi, pc igrice na engleskom jeziku itd.

Engleski za djecu počinje motivacijom


Najčešće je roditelj motiviran za djetetovo učenje engleskog jezika. Međutim, kako motivirati dijete? Mala djeca teško mogu razumjeti praktične koristi od učenja engleskog jezika u suvremenom svijetu. Ipak, svako je dijete po prirodi motivirano za igru i učenje stvari koje ga zanimaju. Stoga se engleski za djecu mora uklopiti u njihove primarne interese. Recimo da neko dijete voli glazbu. Vjerojatno će uživati slušajući pjesme na engleskom jeziku. Ako je dijete zainteresirano za aute, rado će čitati i slušati o autima. Pogledaj tekst "motivacija za učenje engleskog". Namijenjen je odraslima, ali se može pronaći ponešto primjenjivog i za djecu.

Online engleski za djecu


Tehnologija je postala dio naših života, te djeca sve više igraju igrice i surfaju na računalu. Postoji način da igranje ujedno bude i učenje engleskog jezika. Brojne web stranice nude engleski za djecu. Uz privlačan šareni dizajn, te stranice sadrže interaktivne igre i kvizove. Pogledaj sljedeći popis i potraži sadržaje primjerene dobi i interesima djeteta:

Stranica British Council Croatia nudi mnoštvo raznolikih igara za djecu od najmlađe dobi do puberteta. Tu su igre s riječima engleskog jezika, pjesme na engleskom, kratke priče i testovi. Igrama se može pristupiti bez registracije i prijave. Ukoliko to dijete želi, može se registrirati. Time će mu se omogućiti komentiranje i pristup natjecanjima u raznim igrama.

Slikovni engleski rječnik pomoći će predškolskoj i osnovnoškolskoj djeci da usvoje englesku abecedu, te 500-tinjak najvažnijih pojmova u engleskom jeziku.

Stranica za učenje engleskog jezika koja nudi poučne i zabavne kratke filmove, lekcije za učenje, pjesme i crtiće.

Pogledaj poučne igre za djecu. Te igre su odličan primjer kako treba izgledati engleski za djecu, te pomažu da dijete upoznaje svijet koji nas okružuje.

Materijali za učenje engleskog jezika mogu se i isprintati. Tako ćeš engleski za djecu prenijeti iz virtualnog u stvarni svijet.

Engleski za djecu može i treba biti zabavan, te treba biti oprezan da se dijete ne preoptereti. Djeca se mogu koncentrirati na određenu aktivnost samo kratko vrijeme, te nema potrebe da ih se forsira. Ne dozvolite da učenje engleskog jezika postane naporna obaveza.

Dalje možeš pročitati:

2 comments:

  1. Thanks for your post! I believe there are many who feel the same satisfaction as I read this article! I hope you will continue to have such articles to share with everyone!

    OdgovoriIzbriši