Vrste Riječi U Engleskom Jeziku

Upoznaj vrste riječi u engleskom jeziku, te ćeš bolje razumjeti njegovu gramatiku. Poznato je 10 vrsta riječi u engleskom jeziku, a njih možemo podijeliti na dvije osnovne vrste. Pročitaj više o tome u nastavku teksta.

Dvije vrste riječi u engleskom jeziku


Znaš li kako dijelimo vrste riječi u engleskom jeziku? Osnovna podjela sadrži „Open Word Classes“ i „Closed Word Classes“. Prvu vrstu čine riječi poput imenica i glagola. Tu uvijek postoji mogućnost stvaranja novih riječi engleskog jezika. Drugu vrstu čine riječi koje su standardne, te je mala vjerojatnost da će se pojaviti novi pojmovi. Za primjer možemo uzeti članove i zamjenice.

Sve vrste riječi u engleskom jeziku


Učenici engleskog jezika svakodnevno upoznaju nove riječi. Svaka od njih ima određenu ulogu u rečenici. Neke riječi izražavaju radnju, dok druge opisuju stvari i osobe. Važno je da upoznaš sve vrste riječi u engleskom jeziku, te da ih znaš pravilno koristiti. U nastavku slijedi njihov popis, a za više detalja klikni na linkove. Tako ćeš otvoriti tekstove sa objašnjenjima, savjetima i primjerima.


Nadam se da ćeš tu pronaći sve što te zanima. Trebaš dodatna objašnjenja za vrste riječi u engleskom jeziku? Slobodno postavi pitanje u komentarima ovog teksta. Također možeš pogledati web stranice izvornih govornika engleskog jezika. Samo upiši u google „word classes“ ili „parts of speech“.

Utvrđivanje vrste riječi u engleskom jeziku


Svakodnevno koristimo brojne riječi engleskog jezika. Važno je da prepoznaješ različite vrste riječi u engleskom jeziku, te da pravilno sastavljaš rečenice. Pitaš se kako to učiniti? Postoji ih mnogo, pa učenje napamet ne dolazi u obzir. U tome ti pomažu 3 pitanja o odabranoj riječi:
  1. Koje je značenje riječi?
  2. Kakav je oblik odabrane riječi?
  3. U kojem se dijelu rečenica obično nalazi?

Na prvi pogled ovo djeluje prejednostavno, te se čini da time ne možeš utvrditi vrste riječi u engleskom jeziku. Uzeti ću za primjer jednu riječ engleskog jezika. Neka to bude „walk“. Možeš pogledati u rječnik, te vidjeti značenje te riječi. Po obliku se vidi da često dobiva određene nastavke (walk's, walking, walked). Također znaš da u rečenicama dolazi poslije pomoćnih glagola. Dakle, jasno je da se ovdje radi o glagolu.

Ostale vrste riječi u engleskom jeziku


Postoje različite podjele vrsta riječi u engleskom jeziku. To je normalna pojava, jer lingvisti imaju drugačije ideje. Neke podjele sadrže potkategorije vrsta riječi, ali u biti govore o istome. Ne trebaš brinuti i dozvoliti da te to zbunjuje. Samo nastavi učiti riječi engleskog jezika, te se koristi navedenim savjetima i objašnjenjima.

Dalje možeš pročitati:

9 comments:

  1. Imate li možda ,,prepositions" i ,,pharsal verbs"? U kojem se djelu gramatike ovdje nalaze?

    OdgovoriIzbriši
  2. Linkovi na objašnjenja prijedloga i različitih vrsta glagola nalaze se u sredini ovog teksta. Gdje piše podnaslov "Sve vrste riječi u engleskom jeziku ". A složeni glagoli su u biti glagoli od više riječi. (npr. calm down).

    OdgovoriIzbriši
  3. Može li se naći popis složenih glagola?

    OdgovoriIzbriši
  4. Aha, napiši u google u navodnicima: "phrasal verbs list".

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala,svaka čast na stranici!

    OdgovoriIzbriši
  6. Imate li modalne glagole i gdje se nalaze?

    OdgovoriIzbriši
  7. http://ucenje-engleskog-jezika.blogspot.com/2013/08/engleski-modalni-glagoli.html

    OdgovoriIzbriši
  8. Ovo ste super objasnii, i yaista hvala na nesebicnom stavu !

    OdgovoriIzbriši