Testovi Engleskog Jezika

Testovi engleskog jezika služe za vježbanje i provjeru znanja. Saznaj gdje se nalaze najbolji testovi engleskog jezika, te kako pronaći ostale besplatne testove. Oni sadrže vježbe iz gramatike, pravopisa i vokabulara.

Online testovi engleskog jezika 


Engleski jezik najlakše učimo njegovom upotrebom. Ipak, nikome nije ugodno učiti iz svakodnevnih pogrešaka u komunikaciji. Stoga preporučam da kombiniraš teoretsko učenje, svakodnevnu upotrebu i testiranje engleskog jezika. Na taj način možeš napredovati znatno brže i lakše.

Najdraži su mi online testovi engleskog jezika. Često su besplatni i interaktivni. To znači da možeš dobiti povratnu informaciju o učinjenim pogreškama, uvid u ispravna rješenja, te dodatna objašnjenja. U nastavku pogledaj stranice koje sadrže vježbe engleskog jezika:

 1. English Exercises nudi mnogo testova engleskog jezika. Uz pomoć tražilice pronađi vježbe prema temama, dobi, te stupnju poznavanja engleskog jezika. Testovi na ovoj stranici pokrivaju vokabular, gramatiku i pravopis, te kombiniraju učenje čitanjem i slušanjem. Također su dosta raznoliki i zabavni. Imam samo jednu zamjerku ovoj stranici. Nakon otvaranja opisa vježbe, treba se još jednom kliknuti na njezin naslov da se ona pokrene. To djeluje pomalo zbunjujuće kod prvog posjeta, ali se lako naviknuti.  

 2. My English Pages donosi jednostavne i interaktivne gramatičke testove, testove vokabulara i opće testove engleskog jezika. Gramatika pokriva glagolska vremena, ali i druga gradiva. Također možeš testirati svoje poznavanje idioma, te općeg i tematskog rječnika.  

 3. English Grammar Online 4 You sadrži jednostavna objašnjenja pojmova. Tu su testovi engleskog jezika koji opsežno pokrivaju gramatiku, vokabular i pravopis.  

 4. Using English nudi gotovo 300 besplatnih testova. Oni su podijeljeni na početni i srednji stupanj, pa možeš procijeniti koja razina tebi odgovara. Testovi na ovoj stranici pokrivaju gramatiku, vokabular i upotrebu engleskog jezika. Nakon svakog testa dobivaš uvid u svoj rezultat i učinjene pogreške.  

 5. English Club je korisna stranica za učitelje i učenike. Tu su brojni testovi engleskog jezika kojima možeš provjeriti gramatiku, vokabular, pravopis, izgovor, slušanje i pisanje engleskog. Tu se nalazi i test razumijevanja engleskog jezika. Na temelju njega možeš utvrditi koliko jasno razumiješ smisao pročitanih rečenica.  

 6. English Quiz ima moto „vježbom do savršenstva“. Njihovi testovi engleskog jezika djeluju veoma jednostavno i pregledno. Testovi obuhvaćaju vokabular, gramatiku, te poslovni engleski jezik, a tu su i besplatne knjige u PDF formatu.

 7. English Test Store sadrži različite vrste vježbi. Njima možeš testirati svoje vještine slušanja, čitanja i izgovora, a tu su i gramatički testovi engleskog jezika. Ako te umara rad na računalu, ispiši njihove zadatke na papir, te ih riješi bez tehnologije. Zadatci su stvoreni da ih možeš rješavati klasičnim putem, te stranica sadrži tipku za ispis testova.  

 8. Business English Site je posvećena poslovnom engleskom jeziku. Jednostavno objašnjava pojmove, te nudi provjeru stečenog znanja. Njezini testovi engleskog jezika obuhvaćaju slušanje, čitanje, pisanje i razumijevanje, a tu su i testovi poslovnoga vokabulara. Ova je stranica namijenjena prosječnim i naprednim korisnicima engleskog jezika.  

 9. Stranica ESOL Courses nudi veoma zanimljive i zabavne vježbe engleskog jezika. Temelje se na gledanju i slušanju odabranog videa, te rješavanju pripadajućeg testa.

Ostali testovi engleskog jezika


Internet se postepeno širi i postaje sve veći. To znači da se pojavljuju novi testovi engleskog jezika. Pitaš se kako ih pronaći? Presudna je vještina korištenja internet tražilica. Možeš postaviti tražilicu da prikaže samo stranice nastale u posljednjih godinu dana. Također možeš staviti pojam u navodnike, poput „vježbe iz engleskog jezika". Tako ćeš dobiti popis stranica koje sadrže točno taj pojam. Korisno je i dodavanje znaka + između pretraživanih riječi. Time dobivaš stranice koje sadrže sve navedene pojmove, a ne samo jednog od njih. Uzmi za primjer: engleski jezik + vježbe.

Ne zaboravi na ostale testove engleskog jezika. Pitaj profesora da li ti može kopirati neke od njih, zatraži od prijatelja zastarjele vježbenice, ili kupi vježbenice u knjižari.

Dalje možeš pročitati:

11 comments:

 1. E to sam tražila hehe ;)

  OdgovoriIzbriši
 2. Ja sam zmaj! ( P.S. vi ste puno pomogli :) )

  OdgovoriIzbriši
 3. Bravo! Svaka Vam čast, najbolji Ste ������

  OdgovoriIzbriši
 4. Još gora sam postala iz engleskog

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Važno je svakodnevno koristiti engleski i malo po malo učiti gramatiku. Tad stvari sjedaju na svoje mjesto. Kao i djeca kad svaki dan slušaju i upijaju jezik i pokušavaju ga pravilno koristiti.

   Svi tad radimo greške ali postepeno naučimo.

   Izbriši