Prijevod Tekstova Sa Engleskog Na Hrvatski

Trebaš prijevod tekstova sa engleskog na hrvatski? Pročitaj ovaj tekst i otkrij korisne alate. U današnje vrijeme imamo sve više tekstova na engleskom, te nam je prijevod često potreban. Prije interneta molili smo prijatelje, susjede ili rodbinu da nam pomognu. Naravno, preduvjet je da prvo poznajemo nekog tko je dobar govornik engleskog jezika. Dobro je družiti se i imati bližnje da nam pomognu, ali ponekad nam se žuri, te tada dobro dođu druge metode prevođenja.

Danas možeš dobiti prijevod tekstova sa engleskog na hrvatski za jednu sekundu – u jednom kliku. Prijevodi obično nisu 100% gramatički točni, ali daju jasan uvid u smisao prevedenog teksta.

Besplatni prijevod tekstova sa engleskog na hrvatski


Trenutačno na internetu postoji više alata koji ti omogućavaju tu uslugu. Neki od njih smatraju sebe boljima, pa naplaćuju prijevod tekstova sa engleskog na hrvatski. Ipak, nema potrebe da trošiš svoje novce. Postoje sasvim dobri besplatni alati. Zapravo, ja iskreno savjetujem da koristiš samo jednog od njih.

Riječ je naravno o alatu Google Translate (Google prevoditelj). Veoma je jednostavan, brz i podržava brojne jezike. Kopiraj tekst engleskog jezika u njega, te odaberi prijevod na hrvatski jezik. Zatim klikni na gumb „Prevedi“, te će prijevod teksta sa engleskog na hrvatski biti prikazan.

No to nije sve. Google Translate također automatski prepoznaje kojeg je jezika zalijepljeni tekst. Također je tu mali gumbić za obrnuti prijevod. Jednim klikom na njega postavke se automatski mijenjaju za prijevod tekstova sa hrvatskog na engleski jezik.

Slušaj izgovor riječi engleskog jezika


Google Prevoditelj sadrži još jednu mogućnost. Možeš slušati izgovor riječi ili rečenica koje prevodiš sa engleskog jezika na hrvatski. To je odlično za tebe. Tako ćeš znatno lakše naučiti pravilno izgovarati brojne zanimljive riječi engleskog jezika.

Nedostaci alata Google Translate


Glavni nedostatak ovog alata su gramatičke pogreške. Nažalost za korisnike, ili na sreću za prevoditelje, još uvijek ne postoji program koji kvalitetom može zamijeniti ljudski prijevod. Njegovi prijevodi služe da razumiješ osnovni smisao tekstova na drugim jezicima, ali gramatikom ćeš se ipak morati samostalno zabaviti.

Primjer prijevoda sa engleskog na hrvatski jezik, google translate

Naravno, uvijek ti preostanu prijatelji, susjedi ili rodbina. Vjerojatno ih više nećeš moliti za prijevod tekstova sa engleskog na hrvatski, ali su tu kada ti zatreba pomoć u razumijevanju i uređivanju gramatike.

Dalje možeš pročitati:

2 comments:

  1. Nisam imala pojma da ovo postoji. Thx amigo :) Sad mogu prevesti cijele stranice, bez da prijevodim svaku riječ zasebno.

    OdgovoriIzbriši