Osnovne Imenice i Glagoli Engleskog Jezika

Osnovne imenice i glagoli engleskog jezika prve su riječi koje moraš savladati. Saznaj koje su to riječi, te kako ih redovito učiti bez pada motivacije.

Odloži komplicirane engleske riječi


Učenje riječi engleskog jezika može biti veoma jednostavno, ali većina učenika odabere teži put. Možeš primijetiti da započnu učenje riječi engleskog jezika od manje važnih i kompliciranih pojmova. Obično su im te riječi zanimljivije od osnovnih imenica i glagola engleskog jezika.

Razumijem početničku volju i znatiželju, ali ovakav pristup im može znatno otežati. Problem nastane kada shvate da su naučili dosta riječi, a još uvijek ne mogu pročitati i napisati najjednostavnije rečenice. To može dovesti do gubitka motivacije za učenje engleskog jezika, a ona je presudna za uspjeh.

Osnovne imenice i glagoli engleskog jezika


Pitaš se kako ih prepoznati? Pokušaj opisati što radiš, svoju okolinu, sebe i ljude oko sebe. Pri tome si postavljaj jednostavna pitanja i odgovaraj na njih. Tako ćeš veoma brzo otkriti koje su osnovne imenice i glagoli engleskog jezika. Zatim ih počni učiti i koristiti u pismu i govoru.

NAPOMENA: Pogledaj u ovom videu 100 najvažnijih glagola!

Osim popularnih pravilnih glagola, veoma su važni:

A) Nepravilni glagoli engleskog jezika  koje ćeš morati ponavljati i koristiti da ih zapamtiš. Zapamti da svih 10 najčešće korištenih glagola spada u nepravilne glagole.

B) Pomoćni glagoli engleskog jezika koji imaju veoma važnu ulogu. Pojavljuju u svakoj rečenici, te nam govore u kojem vremenu se odvija radnja.

Nadam se da ti ovaj tekst pomaže da lakše prepoznaš i naučiš najvažnije riječi. Što ti misliš: koje su osnovne imenice i glagoli engleskog jezika?

1 comments: