Kako Provjeriti Engleski Pravopis?

Trebaš provjeriti engleski pravopis nekog teksta? Pogledaj najbolje alate za provjeru pravopisa engleskog jezika. To nam često dobro dođe kada pišemo poruku, članak ili esej. Naposljetku, način na koji pišemo ostavlja snažan dojam.

U školi to može biti jednostavnije. Profesor ili profesorica učenicima ukažu na sve gramatičke pogreške koje učine. Tako oni mogu točno znati gdje su pogriješili, iako to može rezultirati lošijom ocjenom. Znam da to nikome nije drago, ali smatram da je to isplativa cijena da se uoči pogreške i uči iz njih.

Engleski pravopis možeš provjeriti na mnogim web stranicama. Neki od njih se plaćaju, dok su drugi besplatni za sve korisnike engleskog jezika. Naravno, ja sam se potrudio pronaći besplatne alate, te mogu izdvojiti dva najbolja:

1. Spell Checker
2. Spell Check Plus

Word za provjeru engleskog pravopisa


Microsoft word može poslužiti kao vrhunska pomoć učenicima engleskog jezika. Njime možeš lako provjeriti engleski pravopis. Osobno mi je najdraži, te ga redovito koristim prilikom pisanja različitih tekstova.

Pitaš se kako ga koristiti u tu svrhu? Za početak promijeni postavke windowsa. Mislim na to da promijeniš postavke zadanog jezika sa hrvatskog na engleski. Ponekad se može dogoditi da Word ne počne sam ispravljati pogreške učinjene u tekstu. Tada pogledaj koji je jezik postavljen u samom Wordu, te ga također postavi na engleski. Sada možeš pisati tekst, te bi word trebao provjeravati engleski pravopis, i označavati pogrešno napisane riječi i rečenice. Kada klikneš desnom tipkom miša na pogrešno napisanu riječ, word će ti ponuditi moguće ispravne izraze kojima se možeš poslužiti.

Savjet za bolje pisanje tekstova


Možeš provjeriti engleski pravopis svim navedenim programima, a ti odaberi onog koji ti najbolje odgovara. Najvažnije je da ne radiš provjeru kada već napišeš tekst, već tokom pisanja teksta.

Tako ćeš smanjiti vrijeme potrebno za pisanje teksta na engleskom jeziku. Naime, program će odmah ukazivati na sve pogreške prilikom pisanja, te ćeš ih brzinski uočiti i ispraviti. Također je na taj način lakše zapamtiti učinjene pogreške, pa ćeš ih sljedeći puta vjerojatno izbjeći. Nedavno sam napisao tekst o pisanju sastava na engleskom jeziku, pa ti i on može pomoći da se lakše i ljepše pismeno izražavaš.

Ne zaboravi da niti jedan program nije savršen, te da ponekad mogu pogriješiti. Kada pišeš tekst iznimne važnosti slobodno zatraži nečiju pomoć. Vješti govornici engleskog jezika mogu veoma brzo uočiti i ispraviti učinjene pogreške. Naravno, ponekad ćeš morati platiti da ti netko provjeri engleski pravopis napisanog teksta.

Dalje možeš pročitati:

6 comments: