Kontakt

Imate prijedlog za ovaj blog, ili želite surađivati?
Javite se na moju e-mail adresu: zoki1989@gmail.com

NAPOMENA: Molim vjerne posjetitelje ovog bloga da od mene ne traže ispravljanje tekstova, te rješavanje domaćih zadaća. Volim pomoći, ali nemam dovoljno slobodnog vremena.

Tko je urednik ovog bloga?


Moje ime je Zoran Bajs. Rođen sam 14.03.1989. u Zaboku.

U djetinjstvu sam imao problema s učenjem engleskog jezika. To me potaknulo da tražim jednostavnije i kvalitetnije načine učenja. S vremenom sam ovladao ovim jezikom, te sam odlučio svoja znanja podijeliti sa drugima.

Engleski jezik sam najviše naučio kroz igru i zabavu na internetu, te u stvarnom životu. Želim pokazati drugim ljudima da to i oni mogu, te koliko jednostavno učenje engleskog jezika može biti.

28 comments:

  1. Sviđa ovaj blog i način na koji radiš, ali bih bio jako zahvalan kada bi bio prijevod pored rečenica.

    OdgovoriIzbriši
  2. Kada napišem sve tekstove, vjerojatno ću unaprijditi neke postojeće. Nastojat ću tada riješiti i to. Hvala za prijedlog :)

    OdgovoriIzbriši
  3. svaka čast na blogu,meni jako pomaže u učenju...super,sve pohvale :))))))))

    OdgovoriIzbriši
  4. Cao Zorane...kako ja da naucim engleski ....imam 50-ak godina, zivim vani i nebi bilo lose znati malo , posebno kad putujem....Hvala

    OdgovoriIzbriši
  5. Ne brini se. Pokusaj svaki dan naučiti par riječi, malo pročitati gramatička pravila, te redovito primjenjivati naučeno. Ako negdje zapneš, plati si instrukciju do dvije, ili ovdje postavi pitanje. Engleski jezik je znatno jednostavniji od Hrvatskog, te ćeš uspjeti :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Puno ti hvala na odgovoru :), pokusacu. U moje vrijeme se u skoli ucio ruski.a sad bi mi dobro doslo znanje engleskog. Topli pozdrav :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Sviđa mi se ovaj način i mislim da ću ga koristiti. Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  8. Poštovani, odličan Vam je blog! Oduševljena sam pristupom i jednostavnim objašnjenjima. Počinjem ispočetka uz Vaše lekcije i još jednom zahvaljujem na uloženom trudu. Srdačan pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  9. Hvala vam svima :) Drago mi je da vam moj blog pomaže.

    PS: Promijenio sam naziv u bloggeru, ali stariji komentari su mi ostali pod nadimkom "Salgo". Samo da znate.

    OdgovoriIzbriši
  10. Svaka cast Zorane, odlično odrađen blog na radost svih nas koji želimo da naučimo Engleski jezik.
    Imam jednu primjedbu u cilju poboljšanja bloga. Primjetio sam da neradi (barem na mom računalu) zvučni izgovor riječi (klik na zvučnik pored riječi), a bilo bi jako korisno.
    Još jednom sve pohvale.

    OdgovoriIzbriši
  11. Thx :) Zvučni izgovor nisam niti spajao. Vjerojatno imaš neki dodatak koji ti prikazuje zvučnik pored riječi, iako ta funkcija ne postoji.

    Preporučam korištenje google translate programa - tamo se može čuti izgovor svake upisane riječi :)

    OdgovoriIzbriši
  12. BESKRAJNO NEPISMEN BLOG! "U djetinjstvu sam imao problema s učenjem engleskog jezika." Nažalost, ti pojma nemaš hrvatski jezik. Razina znanja ti je djeteta iz 5 razreda osnovne škole. Ako ne znaš hrvatski, kako možeš znati engleski?

    OdgovoriIzbriši
  13. Svjestan sam pogrešaka u pisanju hrvatskog jezika. Zadnjih nekoliko tjedana učim o tome i napredujem :) Odgovor je jednostavan: Engleski sam više vježbao, te gramatička pravila ova dva jezika nisu ista.

    PS: Drugi komentar sam obrisao zbog vrijeđanja.

    OdgovoriIzbriši
  14. Hvala za blog.Dali ste mi podršku da ustrajem i sve ste objasnili jako pristupačno.


    OdgovoriIzbriši
  15. Drago mi je pomoći. Želim vam sreću u daljnjem učenju :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Čestitam na blogu i zahvaljujem.
    Puno je truda u ovo uloženo.

    OdgovoriIzbriši
  17. Hvala na ovom blogu Zorane, vrlo si inspirativan i bilo bi dobro kad bih ga pročitala nekoliko puta tjedno da uvjerim samu sebe da engleski jezik nije težak :) zanemari loše komentare, napravio si odličan posao i svatko tko ima volje učiti, ovdje će sigurno pronaći nešto za sebe!

    OdgovoriIzbriši
  18. Svaka čast za jako koristan blog! Puno konkretnih i jednostavnih saveta. Brzo sam došao do odgovora na pitanja. Danas je retko naći čoveka koji želi da bespovratno pruži pomoć drugima. S obzirom da si mlad momak, pretpostavljam da ima vremena za tebe da naučiš hrvatski i da će ti gospodin (ili gospođa), koji je napisao da pojma nemaš hrvatski, vrlo rado ti pomoći da naučiš isti, kao što ti pomažeš drugima da nauče engleski.

    Hvala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Pera :) Drago mi je da pronalaziš odgovore i da ti moj blog pomaže.

      U pravu si. Nismo se rodili sa znanjem ali svi mi svakodnevno usavršavamo hrvatski i engleski jezik.

      Izbriši
  19. Pozdrav,

    Super je blog, jako sam puno naučio. Možete li objasniti Causative have?

    Hvala

    OdgovoriIzbriši
  20. Hvala :)

    Pronašao sam jednostavno objašnjenje causativa: https://www.eslbase.com/grammar/causative

    OdgovoriIzbriši
  21. Pozdrav,imam problem oko testa na temu "star wars", 7razred,puno nepoznatih pojmova a nismo niti ne budemo o tome ucili,nastavnica inzistira da sirimo znanje ali ne znam iz cega uciti a " star wars" nikad gledala...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kužim. Ali dobro je što Star Wars ima mnogo fanova. Drugim riječima, mnogo je rasprava na forumima i tekstova o tim filmovima. Pročitaj ih nekoliko na engleskom te izvuci iz njih nepoznate pojmove.

      Ovdje su najvažniji izrazi:
      http://time.com/4150098/star-wars-the-force-awakens-terms-guide/

      Izbriši
  22. Hey cao 😊.... Ja dosad nisam koristila engl,uopce ga nez. Sad pomalo istrazujem kako da ga svladam i da naucim. Pocinjem s abecedom,to je 1.so moram znati. Jel ima netko jos koji savjet kako da krene i od cega? Hvala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ey! Prvo trebaš naučiti neke osnovne pojmove. Kreni od ove web stranice jer ih pokazuje po učestalosti korištenja: http://www.talkenglish.com/vocabulary/top-2000-vocabulary.aspx

      Uvod na početku samo preskoči, ispod su riječi. Prvo lijevo piše riječ, a pored toga brojka koliko puta se u prosjeku pojavi u izgovorenih 250 000 rječi. Desno u zagradi piše koja je to vrsta riječi.

      Svaki dan odvoji par minuta da pogledaš englesku gramatiku. Kreni od pomoćnih glagola, a kada njih savladaš, prijeđi na glagolska vremena. Zatim sve ostalo.

      I svaki dan slušaj i čitaj engleski. To je izrazito važno jer čim više se okružiš engleskim, podsvijest će ti automatski pamtiti izraze, izgovor i strukturu rečenica.

      Izbriši