Brzo Učenje Engleskog Jezika

Brzo učenje engleskog jezika može primijeniti svaka osoba. Pročitaj ovaj tekst, te upoznaj ideje za brzo učenje engleskog jezika. To znači da ćeš učiti znatno brže, lakše i uspješnije. Ipak, ne očekuj da ćeš ovladati engleskim jezikom u tjedan dana.

Dobro razmisli nakon čitanja ovog teksta. Odaberi neke od prikazanih tehnika za brzo učenje engleskog jezika. Također pokušaj  samostalno smisliti neke tehnike. Nadam se da će te inspirirati navedeni primjeri u nastavku teksta.

Zašto primijeniti brzo učenje engleskog jezika?


Smatram da školski sustav treba mijenjati svoj program, tehnike učenja, te načine ispitivanja. Učenje standardnim metodama može biti dosadno i naporno, te znatno sporije. Zato ću ti predstaviti brzo učenje engleskog jezika. Želim da se zabavljaš i dobro osjećaš tijekom učenja.

Temelj brzog učenja engleskog jezika


Brzo učenje engleskog jezika temelji se na jednostavnim stvarima. Sve počinje od učenja kroz igru, komunikacije sa drugim ljudima, te korištenju engleskog jezika u tvojim hobijima. Tu još možeš dodati učenje uz filmove i glazbu, te druge zabavne aktivnosti.

Kako ćeš uz to brže učiti engleski jezik? Lakše se koncentriramo na ono što nam je zabavno, te imamo više motivacije. Također ne gubimo svoje vrijedno vrijeme na višesatno učenje napamet. Zaista, ponekada je potrebno učenje napamet, ali to su rijetki i kratki trenutci. Najvažnije je učestalo slušanje engleskog jezika, pa se okruži njime.

Brzo učenje engleskog jezika kroz igru


Ovo je odlično za sve učenike engleskog jezika. Možeš igrati društvene igre sa obitelji i prijateljima. Tako ćete se zbližiti, dobro zabaviti, te ćeš usput naučiti neke nove riječi. Idealno je da započneš od različitih igri riječima, ali odaberi ono što je tebi najdraže.

Virtualne igre su također zabavne, te su odlične za brzo učenje engleskog jezika. Na internetu postoje igre koje su namijenjene lakšem učenju stranih jezika. Ipak, to većinom odgovara mlađim generacijama. Možda će te više zainteresirati igre sa zanimljivim i uzbudljivim misijama. Tu su i multiplayer igre u kojima surađuješ sa drugim igračima. To znači da ćete morati komunicirati engleskim jezikom.

Brzo učenje engleskog jezika kroz komunikaciju


Pisanje vlastitog bloga može biti još jedan dobar način za brzo učenje engleskog jezika. Dovoljno je da imaš pristup internetu, te možeš besplatno otvoriti svoj novi blog. Na njemu piši o bilo čemu, ali piši na engleskom jeziku. Napomeni da tek učiš engleski, te da dobro dođu savjeti i kritike čitatelja.

Ne zaboravi promovirati svoj blog. Možeš početi od razmjene linkova, te komentirati tuđe blogove. Tako ćeš dobiti više čitatelja, te će oni komentirati tvoje poznavanje engleskog jezika. Tu je i mali bonus. Na blogu možeš zaraditi oglasima, te steći dobra online prijateljstva. Isprobaj, te se osobno uvjeri.

Iskoristi mailove i društvene mreže, te ne zaboravi upoznavati ljude u stvarnom životu. Također podijeli naučeno sa prijateljima. To je veoma motivirajuće, te podučavanjem bolje pamtimo naučeno. Važno je da koristiš engleski jezik na različite načine, te da se zabavljaš.

Brzo učenje engleskog jezika uz filmove


Svatko može učiti engleski jezik gledajući filmove. Samo prati prijevod, te istovremeno slušaj riječi i rečenice. Filmske scene će ti pomoći da brže i lakše shvatiš o čemu se radi. Također možeš iskoristiti youtube. On sadrži mnogo filmova i pjesama na engleskom jeziku. Neki od njih imaju i hrvatski prijevod, pa su time prikladniji za brzo učenje engleskog jezika.

Razmišljaj na engleskom jeziku


Savladaj osnovne riječi, te pokušaj razmišljati na engleskom jeziku. Čudno je kada ti zatreba neka nova riječ, te ne možeš potpuno izraziti svoje misli. Odmah ćeš je htjeti naučiti. Ne zaboravi na rječnik. Instaliraj hrvatsko-engleski rječnik na svoj mobitel, te ćeš ga uvijek imati pored sebe. To je veoma važno, neovisno o izboru tehnike za brzo učenje engleskog jezika. Znaš kako kažu: "Bez alata, nema zanata".

Dalje možeš pročitati:

10 comments:

  1. sve to radim,i gledam filmove i pjevam pjesme,i igram igrice i sve i dalje ne znam engleski :(

    OdgovoriIzbriši
  2. Sve ti to pomaže da naučiš Engleski brže i lakše.

    Ipak, moraš se malo posvetiti i učenju gramatike engleskog jezika.

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala ti na objavi ovog teksta...ti čovječe koji psuješ nije ni čudo da nisi naučio ništa u 10 godina kad se nisi naučio ni ponašati....

    OdgovoriIzbriši
  4. Ovaj tvoj blog mi se sviđa. Ima vrlo korisnih savjeta, naročito u dijelu označenim kao "priprema". Što se tiče gramatike, objašnjenja zahtijevaju još mnogo dopuna.
    Ali ono što meni veoma smeta je ovo užasno psovanje, naročito vrijeđanje Boga uzvišenog. Postoji li neki način da se ovakvi komentari brišu? U protivnom ja ne želim posjećivati ovaj blog.
    Inače je za svaku pohvalu tvoje nastojanje da pomogneš drugima u učenju ovog jezika. Svaka čast.

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala ti :)

    Svjestan sam da na gramatici treba još dosta poraditi. Namjeravam to učiniti.

    Spomenuti komentar sam obrisao. Prije sam ga ostavio samo iz jednog razloga: smatram da se sa negativnošću trebamo naučiti nositi, a ne je uvijek ignorirati i izbjegavati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tako je ,i ja sam za to. Navikli smo se na finocu pa smo se odvikli nauciti nositi sa tim ljudima. I, bolje je pokazti ko je ko da bi odabrali svoj put nego lazno skrivanje

      Izbriši
  6. Ja bi volio da naucim engl. jezik posto u skoli ucim njemacki a imam veliku zelju da naucim engl. imali neko kakvih savjeta da mi da kako bi ga lakse savladao pozz ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa prvo ti treba jaka lubav i zelja prema jeziku kao i zelja da poznajes i jedan drugi jezik( jel je osecaj predivan!)A onda kreni od onog osnovnog: Ja ti on ona obo mi vi oni,pa onda kad to naucis, dodje :Ja sam ti si ona je ....mi smo..
      Kad to naucis uci Pozdrave doba dana dobar dan dobro jutro.Nauci Izvinite da kazes obavezno i hvala lepo, kad to naucis nauci da brojis do 20 prvo.Kad to naucis, nauci dane u nedelji,kako se kaze danas sutra juce....pa mesece.E kad si sve ovo prvo poceo i uradio ,pisi mi Pozzzz

      Izbriši
  7. Samo počni učiti riječi, te čim više slušati i čitati engleski. Mislim da je redoslijed učenja engleskog dobro objašnjen na http://ucenje-engleskog-jezika.blogspot.com/2012/03/gramatika-engleskog-jezika.html

    OdgovoriIzbriši