Kako Učiti Engleski Jezik?

Saznaj kako učiti engleski jezik! To može biti besplatno i jednostavno. Pokazati ću ti kako učiti engleski kroz slušanje, čitanje, govor i pisanje. Nadam se da ćeš primijeniti sljedeće savjete, te da će ti učenje engleskog jezika biti lakše i zabavnije.

Pristup učenju engleskog jezika

  1. Definiraj zašto želiš učiti engleski

    Kako početi učiti engleski jezik? Za početak razmisli zašto to želiš. Postoje različiti izvori motivacije za učenje. Možda ćeš teže shvatiti neku lekciju engleskog jezika. Tada se sjeti svoje motivacije. Ona ti daje volju za učenje, te upornost da savladaš prepreke.

  2. Postavi svoje ciljeve

    Postavi ciljeve sukladne planiranoj upotrebi engleskog jezika! Želiš dobru ocjenu iz ispita? Logično je da prvo upoznaš gradiva koja će biti u ispitu. Možda planiraš učiti engleski jezik iz drugog razloga. Recimo da za nekoliko mjeseci putuješ u inozemstvo. Vjerojatno ćeš se fokusirati na učenje temeljnih riječi i gramatike engleskog jezika. Tako ćeš razviti osnovne vještine verbalnog komuniciranja.

  3. Odredi kako ćeš učiti engleski jezik

    Ne dozvoli da ti drugi određuju kako učiti engleski jezik. Saslušaj iskustva i savjete, ali samostalno odaberi što tebi najbolje odgovara. Postoje različiti načini učenja engleskog jezika. Možeš upisati tečaj, platiti privatne instrukcije, učiti u školi, te učiti samostalno. Naravno, možeš i kombinirati navedeno. Sjeti se učenja engleskog jezika na internetu. Različite web stranice nude svoje savjete besplatno, te se međusobno natječu kvalitetom. 

  4. Pripremi se za učenje engleskog jezika

    Pripremi knjige i rječnike, te pronađi web stranice, filmove, glazbu i pc igrice na engleskom jeziku. Sigurno imaš i vlastite ideje kako učiti engleski jezik. Važno je da ga svakodnevno koristiš, te da se dobro zabaviš. Samo se nemoj pripremati kada je vrijeme za učenje.

Nauči kako učiti engleski jezik


Postoje četiri ključne vještine u korištenju engleskog jezika:
  • Slušanje
  • Čitanje
  • Govor
  • Pisanje

Slušanje i čitanje smatramo lakšim korištenjem engleskog jezika, dok govor i pisanje zahtijevaju više znanja i vještine. Počni učiti od slušanja i čitanja. U nastavku otkrij kako učiti engleski kroz navedene četiri vještine.
  1. Kako učiti engleski kroz slušanje? Uvijek možeš gledati zanimljive filmove i serije na engleskom jeziku. Poslušaj što govore u njima, te provjeri prijevod kada ih ne razumiješ. Na isti način možeš slušati razne pjesme. Tako ćeš naučiti nove pojmove, te steći osjećaj za izgovor i ritam engleskog jezika.

  2. Kako učiti engleski kroz čitanje? Svakodnevno pročitaj engleske novine ili pregledaj neki internetski portal, te ponekad čitaj knjige na engleskom jeziku. Važno je da pronađeš sadržaje koji su ti zanimljivi, te dovoljno jednostavni. Svaki puta zapiši i provjeri nepoznate riječi engleskog jezika.

  3. Kako učiti engleski kroz govor? Dobro je da počneš čitati naglas. Možeš se snimiti, te kasnije preslušati i potražiti vlastite pogreške. Nakon toga počni razgovarati na engleskom jeziku sa prijateljima, učiteljima i nepoznatim ljudima. Iskoristi internet, te se poveži sa zanimljivim osobama iz različitih zemalja. Najbolja je komunikacija s izvornim govornicima engleskog jezika. Ako ćeš putovati u Englesku ili SAD-e, iskoristi tu priliku da nekog osobno upoznaš, te da malo popričate. To može biti i razgovor sa prodavačem. Naravno da ćeš griješiti, ali se nemoj sramiti. Na greškama se uči i napreduje.

  4. Kako učiti engleski kroz pisanje? Tu je malo zeznuta situacija. Riječi engleskog jezika zapisujemo na jedan način, a čitamo na drugi. Čitaj, te ćeš bolje zapamtiti pisani oblik riječi. Tu može pomoći e-mail komuniciranje na engleskom jeziku. Tako vježbaš čitanje i pisanje, te možeš dobiti korisne savjete.

Nauči gramatiku engleskog jezika


Znam da ti se gramatika ne sviđa, ali nema smisla učiti engleski bez nje. Vjeruj mi da se ne trebaš bojati gramatike engleskog jezika! Ona je jednostavnija od hrvatske gramatike. Temeljito upoznaj glagolska vremena, vrste riječi, te druge osnove. Nakon toga ćeš samo nadograđivati znanje, te će se sve činiti znatno lakšim.

Kako učiti engleski svakog dana?


Vjerujem da ćeš poslušati moje savjete. Ipak, potreban je dobar pristup da učiš i napreduješ svaki dan. Uvijek si isplaniraj zabavne aktivnosti u koje možeš uključiti korištenje engleskog jezika. Ti najbolje znaš što te zanima, ali slobodno potražiš ideje na internetu i od svojih prijatelja.

Ovo ti vjerojatno zvuči kao prejednostavni i beskorisni savjet. Ipak, bez planiranih zabavnih aktivnosti izgubiti ćeš motivaciju za učenje engleskog jezika. Znaš kako učiti engleski jezik bez motivacije? Tjeraš se na to, loše se osjećaš, te možda odustaneš. Spriječi takav scenarij.

Dalje možeš pročitati:

7 comments:

  1. Hvala vam. Ovaj blog mi je veoma pomogao :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovo je najbolje napisani blog, sajt o ucenju engleskog jezika koji smo videli do sada. Pohvale za ulozeni trud.

    OdgovoriIzbriši
  3. Odličan tekst, vrlo koristan blog. Ako vas zanima našla sam jednu zanimljivu stranicu gdje se rade usporedbe i vidjela sam usporedbu engleskog i njemačkog, vrlo zanimljvo. dvoboj

    OdgovoriIzbriši
  4. Razgovor na engleskom jeziku, makar i amaterima, jako mnogo znači.
    centar za strane jezike split

    OdgovoriIzbriši
  5. Zbilj mi je pomoglo. Velike pohvale i hvala

    OdgovoriIzbriši

  6. Preporučujem https://www.penpaland.com jezik Exchange web stranica na osnovu
    Android:http://app.appsgeyser.com/Penpaland

    OdgovoriIzbriši
  7. Jako dobar tekst za početnike u učenju engleskog jezika

    OdgovoriIzbriši